2 Ekim 2015 Cuma

Dubai Gezilecek Yerler


Bu rotamızda,zenginliğin,ihtişamın ve lüx'ün başkenti dubai'ye çevirdik.Bu gezimiz biraz lüx olacak,fakat ekonomik yönlerini'de anlatacağım..

Dubai'ye vize ile ilgili bilgi ile başlamak istiyorum yazıma,dubai vizesi çok basit alınan bir vize ve herhangi bir acente ya pasaport fotokopisi,uçak bileti ve nüfus kağıdı örnekleri ile başvuru yaptığınız taktirde 3 iş günü içinde konsolosluk vs.görüşmesi olmadan 30 günlük vize verilmektedir. Fiyatı 100$ civarıdır. Dilerseniz pegasus sizin adınıza dubai vizesi almaktadır. 

 
Dubai'ye istanbul'dan,Thy-Pegasus-Emirates-Flydubai ile uçmak mümkün. Fiyatlar sürekli değişmekte olup zaman,zaman gidiş-geliş 400-500 tl'ye bilet bulunmaktadır. Yolculuk yaklaşık 5 saat sürmektedir. Dubai'de aynı istanbulda'ki gibi 2 büyük national havaalanı bulunmakta.


ULAŞIM
 

Havaalanı ile şehir merkezi arası yaklaşık 30 km. Tabiki şehir merkezini neresi olarak görüyorsan.
Kimine göre deira bölgesi,kimine göre marina, kimine ise jumeriah.Ulaşım için  havaalanın'dan şehir merkezine devamlı otobüs, taksi ve metro var. 
                                
Şehre ulaşım için araçlar, terminal binasının önünden kalkıyor.Şehre ulaşımın en kolay yolu, hemen çıkışta yüzlercesini görebileceğiniz taksiler. Buradan tutacağınız taksiler,20 AED=4€ sabit ücretle taksimetrelerini açıyor.Taksilerle,Burj Dubai’ye 30-40, Sheikh Zayed Road’a 40-50, Dubai Marina’ya 70AED=15€’ya ulaşılıyor.


Metro iki hat üzerinde yürümekte olup,şehrin en yeni bölgelerinden (Dubai Marina, Jumeirah Beach) ve en eski tarafları olan (Deira) bölgesine gidebiliyorsun.Metro ve otobüslerde para geçmemektedir.Bizdeki gibi kart alıp içini dolduruyorsun.Kartı binişte değilde inişte okutuyorsun ki gittiğin yer kadar kesinti yapsın. Fiyat olarak ta genelde metro 5AED=1€.


DUBAİ HAKKINDA
 

Dubai, Arap Yarımadası'nda Birleşik Arap Emirliklerini oluşturan yedi emirlikten birisidir. Dubai, 1900'lü yıllarda küçük bir balıkçı ve liman kasabasıydı ve petrolün bulunmasından sonra Dubai'nin geliri devamlı ve hızla yükseldi.Emirlik bir ticaret, alışveriş ve turizm kenti haline geldi. Sanırım petrolün birgün biteceğine inanan araplar turizme ve ticarete ağırlık vermişler.



Dubai birçok en'leri görebileceğiniz bir yer.Şehir de gezerken trafik lambalarında bekleyen Ferrari-Lamborgihni-Bugatti'leri göreceksiniz.Aventador kullanan trafik polisleri.Mercedes ve Bmw' nin hiç görmediğiniz modelleri ile şaşıracaksınız.Klimalı otobüs durakları,Palmiye adası,yelken oteli, dünyanın en yüksek binası, dünyanın en büyük alış-veriş merkezi ile dubai'de olmak sizi mutlu edecektir.


Dubai'ye gitmek için bence en iyi tarih, Ekim-Nisan arasında herhangi bir zaman.Şehir çok sıcak,eylül ayında gitmeme rağmen termometre 48 dereceyi gösteriyor,asfaltın sıcaklığı yüzümüze vuruyordu.


KONAKLAMA 


Başta dediğim gibi bu gezimiz biraz lüx,biz konaklamak için Atlantis The Palm oteli seçtik.Bu otelde konaklama fiyatı oda özelliğine göre değişmektedir.Benim odam Palmbeach'e bakan delux odaydı ve eylül ayında gecelik fiyatı 500€ civarındadır.Bu fiyat sadece oda konaklama fiyatı olup,gün içinde yapacağınız sabah kahvaltısı,öğle yemeği,akşam yemeği vb. extra harcamalar için otel size extra fatura çıkaracaktır.Sabah kahvaltıları açık büfe olup kuş sütü eksik lafı anlamını yitirmektedir,yani kuş sütü bile var :) Fakat fiyat 50€ civarı.




Akşam yemekleri için alacarte hizmeti veren 17 adet restaurantı bulunmaktadır. Bunlar Ossiano-Nobu-Yuan-Seafire - Ronda Locatelli-
Steakhouse-Nasimi Beach-Levantine-La Brasserie-Saffron-Plato's-Kaleidoscope-Barazura-Poseidon Café- TBJ-Asia Republic-The Shore and The Edge- Waterpark Restaurants.Benim tavsiyem Nobu yada arap canlı müziklerinin olduğu Levantine...Fiyatlar tabiki sizin seçiminize bağlı.Ortalama olarak yazmak gerekirse bir akşam yemeği 100€ civarında. Bu fiyat söyleyeceğiniz içeceğe göre değişir.Kaliteli bir şarap ile fiyatınız 5000€ ya kadar çıkabilir. 


Atlantis Otel, Dubai'de, yapay palmiye adası Palm jumeirah beach üzerinde bulunan lüks bir oteldir. Atlantis mitinden esinlenilerek ada üzerinde inşa

edilen ilk binadır.Otel Eylül 2008'de açıldı.Otele girişte sizi safir camdan yapılmış muhteşem bir obje karşılıyor.1500 odası bulunan otelin kendine ait 800 metrelik özel plajı bulunmaktadır. Atlantis otel,Basra Körfezi'nin  muhteşem manzarasına sahiptir.Otelde su altı akvaryumu,yunuslarla yüzme olanakları ve geniş bir su parkı vardır.Otel Aquaventure Waterpark; korkutucu su kaydırakları, daha genç konukları için su oyun alanı ve özel kumsal ile yeni Poseidon Kulesi'ni ve Neptün Kulesi'ni sunmaktadır.Geniş havuz, şezlonglar ve palmiye ağaçlarıyla çevrilidir.Aquaparkta'ki dik kaydıraktan kaymak gerçekten cesaret ister.Bir kere kaydım ve son oldu.Bir daha mı? asla :) Kalbim duracaktı.Bu kadar dik ve korkutucu kaydırak hiç görmedim. Kayıyorsun ve köpek balıklarının arasından havuza düşüyorsun :)



Otel müşterileri için birçok ayrıntıyı düşünülmüş, kiralık araç isterseniz,otel otoparkından kendinize lüx bir araba beğenebilirsiniz.İstediğin arabayı hemen hizmete sunuyorlar.Burada yeterki iste ve paran olsun.Her şey ayağına geliyor.İstersen otel helikopteri ile dubai turu yap.Tabiki bunların bir bedeli var.Otel'den Ferrari F458 kiralama bedeli günlük 1200 €.Bentley,Bugatti ne istersen var otelde.


Tabiki'de daha ucuz apart,oteller mevcut. Tavsiye edeceğim yerlerden bazıları şöyle Al Manar Apart (60€ 2 kişi) - Ewa Dubai Otel (60€ 2 kişi)-Admiral Plaza Otel (70€ 2 kişi) Fiyatlar bu aralıklarda.Biraz daha uygununu bulabilirsiniz fakat bu belirtmiş olduğum oteller şehir merkezi'nde olup kaliteli yerlerdir.Çoğu otellerde havuz mevcut.
 

DUBAİ GEZİLECEK YERLER 




Jumeriah


Dubai’nin en eski rezidans bölgesi olan bu yerde, gökdelenlerin tam tersine 4-5 katlı villalar var. Karşınıza çıkan evlerde genellikle zenginler yaşıyor.Palmiyelerin arasında, aynı renkte ki binalar, Jeep’lerini kullanan tesettürlü arap bayanlarınım bulunduğu bir yer ve çok sağlam bağlantınız yok ise kesinlikle ev satın alamadığınız bir yer.Sadece kiralık (İyi bir referans olursa) 


Palm Jumeirah


Dubai’nin bütün fotoğraflarında gördüğünüz palmiye şeklindeki suni adanın olduğu yer burası. Neredeyse bütün yabancıların yerleşim bölgesi. Palmiyenin dallarında Hollywood yıldızlarının malikaneleri,villaları,Ucunda da en lüksün tanımını tek başına yapan Atlantis Otel var,yani bizim konakladığımız otel :)

  

Dubai Marina
 

Dubai’nin sahile olan yürüme yeri.Akşamları insanların muhteşem gösterileri izlediği yer. Rezidansların arasına yatların girmiş olduğu izlenimini veren yer.Işıklar altında büyüleneceksiniz...

  

Deira


Kapalıçarşı-bölgesinin tarihten nasibini almamış hali olarak düşünebilirsiniz. Al Ras tarafında metroyla inip mini altın çarşısını gezdikten sonra, bir dirhem verip karşı tarafa, Kapalıçarşı’yı andıran Al Souk mahallesine geçiyorsunuz hemen. Çinilerle kaplı camisini, takalara nazır deniz ürünleri restoranını, elektronik dükkanlarını, müzesini gezebilirsiniz.Elektronik alış-verişi'nin ucuz olduğu adrestir.

   

Media City / İnternet City


Oldukça geniş bir alanda 370 farklı mağazanın ve çok sayıda restaurantın yer aldığı bir alışveriş merkezi.Dubai’de her şey küçük kentler içerisine sıkıştırılmış. Medya’nın, İnternet’in, Finans’ın hatta festivalin bile bir "City”si var. İşte onlar arasında Google, IBM, Amerikan Üniversitesi binalarını görmek isterseniz Media City binaları arasında gezinebilirsiniz.Mutlaka görelesi bir plato...





Dubai The Mall


Dubai’nin merkezindeki bu muhteşem alışveriş merkezinin önüne park etmiş araçları görünce içerideki mağazaların ne marka olduğunu görmek şaşırtıcı değil elbette.Bu alış veriş merkezi dünyanın en büyüğü olup,500 dönüm olduğu bilinmektedir. Benim burada gördüğüm en alt marka Tommy ve Polo….Lüxte sınır yok mağazalar Versace-Valentino-Gucci-Armani-Luis Vuitton vb.

Bizim İstinye, pazar gibi kalır yanında...



İçinde köpek balıklarıyla yüzülen akvaryum, şelaleler, buz pateni pisti, sinemalar olan bu devasa yer herkesin buluşma alanı.Katlar'da golf arabası tarzı arabalarla geziyorsun.Dubai Mall’dan Souk Al Bahar’a bağlanan yola çıkarsanız, 30 dakikada bir dünyanın en yükseğe fışkıran su şovunu müzikler eşliğinde izleyebilir, etrafta dolanan turistler ve yerliler arasına karışabilir, hem de dünyanın en uzun binası Burj Khalifa’ya karşı bir hatıra fotoğrafı çektirebilirsiniz.The Mall ile Burj Khalifa karşı karşıya....



Burj Al Arab


Dünyanın tek 7 yıldızlı,yelken oteli.Dubai denince akla gelen  ilk yer.Bu business oteli görmeden Dubai den ayrılmamalı,Bu otele de girmek nasip oldu ve gördüğüm ilgi alaka,lüx yaşam ve paranın neler yapabildiği,açıkçası rüya gibiydi.Adamlar simge olarak araç plakalarına bu muhteşem binayı koymuşlar.Hotele girişteki water show sizi büyülüyor.Adamlar yapmış :) Hotel'in altın varaklarla kaplı alanları sizi farklı düşüncelere sevk edebilir.Lavabolar'da Versace parfüm, Hermes deodorantları ile yuh diyorsun :)



Burj Khalifa


828 metre yüksekliği olan bu bina 160 katlı olup dünyanın en yüksek binası dır.Bina en uzak yerlerden bile devasa şekilde gözükmektedir.Bizim istanbulda’ki gökdelen dediğimiz binalar bu yapının yanında gece kondu gibi durmakta. Dilerseniz 400 AED  yani 100 $ civarı bir bedel ile 125.kata çıkıp eşsiz Dubai manzarasını izleyebilirsiniz.



Yazımın başında dediğim gibi dubai’de Çoğu EN’leri görmek mümkün bir bakıyorsun Ferrari’den inen entarili arap,bir bakıyorsun 8 şeritli yolda uçak gibi Bugatti,Restaurantlar’da savoroski taşlı nargileyi tüttüren yada aslana tasma bağlamış şeyh torunu.Ne çeşit ararsan burada :)








Çöl Safarisi


Dubai'de safari için kaldığınız hotel'den yada,info noktalarından bilgi alabilir, rezervasyon yaptırabilirsiniz.Sabah ve akşam safarisi olarak 2 zamanlı yapıyorlar.Safari için birçok firma var ve sizi bulunduğunuz yerden alıp yaklaşık 45-50 dakikalık bir mesafedeki çöle geldiğinizde önceden belirlenmiş bir noktada tura katılan diğer grupları bekliyorsun.Bu arada araçların lastiklerinin hava basıncı kuma göre 15 PSI'ya düşürülüyor,diğer 4x4 jeep'lerin çöle gelişini izliyor,ve fotoğraf çekiyorsun.Tüm araçlar hazır olduğunda çölde safari başlıyor.

Safari kamp alanı denilen yere gelince sona eriyor.Kamp alanı dedikleri yer; eski zamanlardaki arap yaşantısının yansıtılmaya çalışıldığı keyifli bir yer.Burada deve turu yapılabir,hediyelik eşya alabilirsiniz..İsterseniz nargilenizi içerken ortada oynayan dansözleri izleyip keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.Dilerseniz akşam yemeğinizi bedevi çadırında yiyebilirsiniz....

Tura 15:30 gibi başlayıp akşam çöldeki sowların bitimi ile 21:00 civarı tekrar araçlara binilip geriye dönülüyor.Bu tarz safari tur fiyatları 4x4 safari 35-40€ - 20 dakikalık atv turu ise 50-60€ dur.

Ve yine bir gezimizin sonuna geldik.Dubai'den şaşkın ve bir o kadar mutlu bir şekilde ayrılıyoruz. de Dubai'ye ister tur şirketleri ile,ister bireysel olarak gelin.Nasıl olursa olsun mutlaka görmeniz gereken bir yer diye düşünüyorum.

Dubai The Mall Önü Ferrari :)
 


Bir sonraki Yenirotalar'da buluşmak üzere hoşçakalın....

8 yorum :

  1. Sayenizde Dubai turu yaptık Erdal Bey, kaleminize sağlık. Canan

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Canan hanım; yazım faydalı oldu ise ne mutlu....Yardımcı olabileceğim bir konu varsa lütfen belirtiniz....

    YanıtlaSil
  3. Harika anlatım.Süper yerler...Bende gitmek istiyorummmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Gidersin inşallah kardeşim....

      Sil
  4. Bilgiler için çok teşekkür ederiz gerçekten tatil yapmış gibi oluyor insan:)

    YanıtlaSil
  5. Teşekür ederim İlhan bey;İnşallah gerçek anlamda bir tatil yaparsınız Dubai'de....

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Erdal bey,size Dubai vizesi ile ilgili sorularım olacak yardımcı olurmusunuz? Facebook'tan özelden yazıcam.Şenol Meral !!!!

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Şenol bey;
    Tabiki sorabilirsiniz.Bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım.İyi geceler..

    YanıtlaSil

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *